Et nyt forskningsprojekt med deltagelse af SDU, Team Danmark, DIF og en række universiteter skal undersøge omfanget af spiseforstyrrelser i eliteidræt. Et spørgeskema er blevet sendt ud til 800 danske eliteatleter fra idrætsgrene, der er mest udsatte for anoreksi og andre relaterede lidelser, og senere skal endnu flere kontaktes.

– Set i lyset af de eksempler, der var fremme sidste år, skærper vi vores fokus på spiseforstyrrelser og trivsel i eliteidræt. Dansk idræt har som helhed brug for mere og opdateret viden om trivsel og relaterede problematikker, og jeg vil gerne opfordre atleterne til at udfylde spørgeskemaet, så vi kan få så grundig en undersøgelse som overhovedet muligt, siger Lone Hansen, administrerende direktør i Team Danmark.

Mia Lichtenstein, psykolog og lektor fra SDU, skal stå i spidsen for undersøgelsen, der også skal undersøge atleters generelle trivsel.

– Der er brug for at udvikle mere viden på området og blive klogere på omfanget af spiseforstyrrelser i dansk idræt. Udenlandske studier viser en forekomst af spiseforstyrrelser blandt pigerne på op mod tyve procent og otte procent blandt drengene. I såkaldte vægtbærende idrætter er forekomsten helt op mod 40 procent. I de kommende måneder får vi tal på spiseforstyrrelser hos danske atleter og dermed et afsæt for at drøfte, hvordan dansk idræt hjælper atleterne bedst muligt, siger hun.

Det er den største undersøgelse af problemet med spiseforstyrrelser i Danmark indtil nu, og den nye viden skal hjælpe med til at finde ud, hvordan problemet kan forebygges og håndteres i fremtiden.

kilde: DIF

Kategorier: Nyheder